Черкащина вносить вагомий вклад у виробництво тваринницької продукції України. За обсягом виробництва м’яса займає 2 місце, молока – 7, яєць – 6, повідомили в обласному управлінні статистики.
За 2020 рік усіма категоріями господарств вироблено 468,1 тис.т м’яса (у живій масі) та 460,5 тис.т молока, що на 2 та 1 відсотки менше обсягу 2019р. Зросло виробництво яєць 1% і склало 801,6 млн. шт.
Сільськогосподарські підприємства надоєно від однієї корови по 6984 кг молока, що відповідає 8 місцю серед регіонів України.
Порівняно з 1 січня 2020 року в усіх категоріях господарств зменшилась кількість великої рогатої худоби на 10% (в т. ч. корів – на 5%), овець та кіз – на 2% та птиці – на 1%. Разом з тим, зросло поголів’я свиней – на 3%.
Залишити відповідь